Søk

Du er her:

Krav til teknisk utstyr

For å sikre god bildekvalitet på Webkameraet og synkronisert lyd er det viktig å ha utstyr av god kvaliet. Listen kan tas med til forhandler hvis du skal kjøpe utstyr. Support fra leverandør er viktig hvis noe er galt med din PC, og derfor er det viktig at du får en god avtale om support. Det finnes mange leverandører på markedet, men dette er kun forslag, og valget er ditt.

Hvis du velger å ikke følge minstestandarden på utstyr som vist nedenfor, vil TrygghetsNett ikke kunne garantere at du får bilde og lyd som er synkronisert. Dette til orientering.

Operativsystem

Vi støtter følgende operativsystemer:
• Windows  7 og 8.x ,  XP og Vista

Krav til maskinvareog det

Her noen eksempler på internett abonnement som oppfyller miniumskravene:
 
Telenor Online ADSL Mini - Hastighet opptil 1500/300 kbps

NextGenTel ADSL 2000 - Hastighet opptil 2000/300 kbps

Ventelo Privat x-Small - Hastighet opptil 1500/500 kbps

Tele2 Small - Hastighet opptil 2000/300 kbps

Canal Digital Bredbånd - opptil 800/800 kbps

Har man internett levert fra fibernett oppfyller linjen kravene.

Antivirus program

Her kan vi anbefale følgende programmer:

1. Avast Home Edition
Gratis antivirus til hjemmebruk (Gratis registrering nødvendig). avast! Home Edition krever minimalt av systemressurser, men gir likevel omfattende beskyttelse.

2. AVG Anti-Virus Free Edition
AVG er et godt antivirusprogram som er både gratis og brukervennlig. Programmet kan oppdatere virusdatabasen din daglig slik at AVG er klar til å stoppe de nyeste virusene.

3. Microsoft Security Essentials - Microsoft Windows

Web-kamera

Det  finnes et stort utvalg av ulike kameraer. Velg et som er nytt på markedet, men det behøver ikke koste så veldig mye. Husk å få emd bruksansvisning for hvordan det skal legges inn.

Høytaler og mikrofon

Mange pc-skjermer leveres i dag med innebygde høytalere, volum og kvalitet på disse kan variere. Det kan derfor være aktuelt å kjøpe eksterne høytalere. Disse koster  fra ca.150 kr og oppover.
Vi anbefaler at det brukes headset med mikrofon når man skal snakke med personer over videotelefonen i Trygghetsnett. Headset med mikrofon kan kjøpes fra ca. 200 kr og oppover i ulike nettbutikker. Uten mikrofon kan mottaker oppleve at det blir ekko.

Pc support

Pc støtten man får fra utsalgsstedet kan variere stort.
Vi har sjekket følgende steder:

Elkjøp

Elkjøp har 30 dager full returrett. Kjeden har egen nettsted for pc støtte, samt telefonsupport 24 timer i døgnet. Er det feil eller mangler på maskinen, må den leveres inn i butikken og sendes for reperasjon. Ekstra forsikring kan bestilles.

Dell.no

Forbrukere har 14 dagers angrerett fra leveringen skjer. Datamaskinene leveres med 1 års grunnleggende hente og retur garanti som standard, dette betyr at maskin blir hentet og returnert hjem til deg ved feil eller mangler. Ønsker man at reperasjonen skal utføres på stedet kan dette bestilles gjennom en utvidet garanti. Dell har også 1 års støtte via telefon, chat og e-post som standard.

Expert

Expert gir deg 30 dagers åpent kjøp fra du har mottatt varen eller hentet den på posten.
Kjeden tilbyr en ekstern support avtale med selskapet Infocare. Dette er en 3 års service og support avtale som må kjøpes ekstra.

TrygghetsNett                            e-post: post@trygghetsnett.no                            telefon: 95 98 57 77